Op avontuurlijke gezinsvakantie naar Spanje met Flowtrack: wij testten het uit!
Estartit Spanje Flowtrack
Of wij zin hadden in een avontuurlijke gezinsvakantie naar Spanje in Estartit? Daar moest ik geen twee keer over nadenken. En ook mijn kroost zag dit helemaal zitten. Het enige waar we zelf voor moesten zorgen was vervoer want al de rest (lees: eten, een slaapplek en activiteiten) regelde Flowtrack voor ons. Benieuwd hoe wij het gesteld hebben?
Wie ons al een tijdje volgt, weet dat wij vakantiegangers van het eerste uur zijn! Elk jaar gaan wij op vakantie met heel het gezin, heel vaak naar het Hoge Noorden, maar dit jaar gingen we in juli op gezinsvakantie naar Spanje in het prachtige Estartit met Flowtrack. 🌞 We verbleven er een weekje in een superleuke camping aan de Costa Brava, heerlijk! Het was de ideale plek om te relaxen en genieten met het hele gezin. Denk aan prachtige landschappen, talloze activiteiten en de perfecte balans tussen ontspanning en avontuur.
Ola! Glamping in stijl
Bij aankomst op de camping Castell Montgris in Estartit verwelkomde de immer sympathieke Anne van het Flowtrack-team ons hartelijk. Het viel ons meteen op dat dit een megagrote camping was waar onze kindjes uren plezier zouden beleven! (met extra tijd voor ons om te chillen, hoera!) Anne leidde ons rond in het Flowtrack Camp waar alles aanwezig was voor een zorgeloze vakantie: een gezellige bistro met bar, een loungetent en een kinderopvang met Kids Club! Ze liet ons ook meteen zien waar we konden slapen en hoera: het was een superdeluxe glamping tent die ruim en comfortabel was en voorzien van alle moderne gemakken die je nodig hebt voor een zorgeloze vakantie. Het was hier duidelijk gericht op jonge gezinnen met kinderen!
Op de camping zelf was ook alles aanwezig, het zag ernaar uit dat we ons hier niet zouden vervelen. En als we even willen afkoelen? Er is een kinderzwembad naast de Flowtrack Village, een panoramisch zwembad én een zwembad met glijbanen op slechts 80 meter afstand. Waterpret gegarandeerd!
Geen seconde verveling tijdens deze vakantie
Wij testten het hele Flowtrack activiteitenpakket uit! Een scale aan leuke activiteiten zowel voor kinderen als volwassenen.
Gewekt door de geur van verse koffie en heerlijke croissants, springen we de eerste dag uit onze luxueuze campingbedden en zijn we helemaal klaar om aan onze eerste echte avontuurlijke dag te beginnen. Vandaag stond er een initiatie super en kajakken op zee op de planning! "Wooooooooow mama mogen we dan ook zwemmen in de zee?" Valt het op dat ik echte waterratten op de wereld heb gezet?
We deden een wandelingske van een dikke kilometer naar de jachthaven van Estartit waar onze kajaks en sups op ons stonden te wachten. Na een korte initiatie, waren we meteen klaar om te vertrekken op zee! Frauke en Kobe stapten op de sup als een pro en Mil kroop met ons in een kajak. Supermooi was dit!
We vallen hier van het ene avontuur in het andere. De volgende dag maken we ons klaar voor een andere superleuke activiteit: de snorkelsafari. De boot vertrekt vanuit de haven van Estarit en brengt je naar een afgelegen baaitje. Hier is er tijd om te zwemmen, snorkelen en van bootje te springen! Onze Kobe deed zelfs een bommetje! Onder water spotten we de mooiste vissen.
Zei ik al dat we ons hier niet zouden vervelen deze vakantie? Dag 3 stond er een serieuze hike op de planning. Samen met de Flowtrack animatoren trokken we op uitstap naar het prachtige Middeleeuwse kasteel boven op een berg. Na een pittige wandeling komen we aan bij het kasteel. Je kunt je boven op een van de torens nestelen en genieten van een ongelofelijk uitzicht! En onze kinderen konden het natuurlijk niet laten om nog even op de muren van het kasteel te klimmen.
Kinderopvang for the win!
Een vakantie is pas echt vakantie als je kinderen het optimaal naar hun zin hebben! Zo’n gezinsvakantie samen met andere gezinnen biedt heel veel voordelen, je kinderen maken snel vriendjes. En stilletjes geniet je als ouder dan ook van wat extra me-time. Elke dag is er ook een Kids Club bij Flowtrack waardoor je soms ook tijd hebt om er gezellig met z’n tweetjes op uit te trekken. Zo gingen wij een namiddagje met ons twee naar het dorpje om er wat rond te slenteren in de winkelstraatjes en te genieten van een ijsje. En er was zelfs een pizza avond voor alle kinderen van het kamp waardoor wij zelfs een Night Out met ons tweetjes hadden, hoe GEWELDIG was dat?
Beektocht voor gevorderden
De volgende dag staat er canyoning op het menu, en we kunnen niet wachten om de kinderen nog eens mee te sleuren in dit avontuur. We deden dit vorig jaar al eens en toen vonden ze dit fantastisch.
Zeg nu zelf, wat is er cooler dan door de Spaanse canyons te swingen? Zelfs onze 7-jarige Milleke is helemaal in zijn element, en de tieners? Die zijn met geen stok uit het water te krijgen. "Mama, kunnen we niet elke vakantie zo'n avontuurlijke tour doen?" Als dat de reactie is, dan weet je dat je iets goed hebt gedaan, toch? En die sprong van 5 meter? Die vonden ze meer dan geweldig!
Voor deze canyoning activiteit reden we naar het Spaanse Albanya, op zo’n uurtje rijden van de camping maar dat was het helemaal waard!
Het blijft hier maar leuke activiteiten regenen want de volgende dag stond er nog een megagrote verrassing op het menu: we gaan voor de eerste keer in ons leven naar een waterpretpark! Een hele dag leefden we ons uit in het spectaculaire waterpretpark AquaDiver of Aquabrava. Hier heb je een overdaad aan leuke glijbanen, zwembanden en waterpret voor groot en klein!
Kobe maakte er hier een leuk vlogje over:
Bonte avond en sunset hike als geslaagde afsluiter
Om de fantastische vakantie af te sluiten deden we nog een BBQ-avond en een bonte avond. En wij werden nog extra getrakteerd op een prachtige Sunset hike!
Na het avondeten wandelden we over een avontuurlijke weg over de rotsen het natuurpark in en beklimmen we de bergtop achter de camping. Hier genieten we van een prachtige zonsondergang en views over de hele omgeving. Ondertussen hoorden we de EK-voetbalfinale tussen Spanje en Engeland maar wij genoten van onze laatste avond hier in Spanje. Wat zeg nu zelf, wat is er mooier dan je vakantie zo af te sluiten:
Wil jij nog mee op vakantie? Dat kan!
Prijzen en boeken kan via de website van Flowtrack.
PRAKTISCH
Hoe zijn wij daar geraakt?
We hebben het vliegtuig genomen van Brussels Airport naar de luchthaven van GERONA en boekten een tijdje terug met Ryanair. Via cheaptickets.be vind je soms goeie deals als je goed op voorhand boekt.
We huurden een auto op de luchthaven van Gerona. Volgende keer gaan we wel huren bij een andere maatschappij want hier zijn we een beetje in het ‘zak’ gezet. We boekten eerst voor €300 een auto voor 10 dagen maar toen we aankwamen bij de huurmaatschappij deden ze er zomaar eventjes 750€ bij. Daar sta je dan met een gezin met 3 kinderen op een vrijdagavond.
Je kunt ook gewoon met je eigen vervoer naar daar rijden, maar dan ben je wel eventjes onderweg. :-)
Voor dit artikel werkte ik samen met Flowtrack. Ik publiceer hier enkel merken/organisaties die bij ons/jou passen en waar ik zelf 100% achter sta. Ben jij zelf een bedrijf/organisatie en wil jij heel graag samenwerken? Stuur dan een mailtje en let’s talk!
Zweedse dag op school: verse kaneelbroodjes
In deze blogpost delen we ons recept voor kaneelbroodjes.
Ah, kaneelbroodjes...als Zweden-lovers van het eerste uur zijn we er hier thuis allemaal zot van! Samen met de kinderen uit Mil's klas organiseerde ik een Zweedse dag school en bakten we samen overheerlijke kaneelbroodjes. En nadien deden we net zoals de Zweden Fika in de klas.
Trek je schort aan, verwarm de oven voor en bakken maar! Een ideale activiteit tijdens de paasvakantie. Hieronder deel ik het recept dat wij altijd gebruiken uit het boek Thursday Dinners.
Het recept:
Voor het deeg
250 ml melk
7 g droge gist
100 g suiker
½ theelepel zout
2 theelepels kardemompoeder (optioneel)
1 ei
100 g boter
550 g bloem
Voor de vulling
100 g boter
70 g bruine suiker
2 eetlepels kaneelpoeder
Verwarm de melk tot ze lauw is en voeg de droge gist toe. Meng de suiker met het zout, de kardemom, het ei en de boter tot een kleverige pasta. Giet er al roerend de melk bij. Zeef de bloem en voeg deze in één keer toe aan het suikermengsel. Meng goed door elkaar met een houten spatel.
Zodra alle bloem opgenomen is, begin je met je handen te kneden. Mocht het deeg te kleverig zijn, voeg dan nog wat bloem toe. Kneed ongeveer 5 minuten tot je een glad en soepel deeg verkrijgt. Leg de deegbal in een kom, dek af met een propere en licht vochtige handdoek en laat op een warme plaats twee uur rijzen.
Meng voor de vulling de boter met de bruine suiker en het kaneelpoeder.
Bestuif een proper werkvlak royaal met bloem. Neem het deeg uit de kom en klop alle lucht eruit. Rol het deeg met behulp van een deegrol uit tot een grote rechthoek van ongeveer 50 bij 35 centimeter. Bestrijk het deeg met het suiker-botermengsel en rol het voorzichtig maar strak naar je toe.
Snijd de dikke worst in stukken van ongeveer 4 centimeter.
Beboter een rond of vierkant bakblik en schik de deegrolletjes erin. Zorg dat ze elkaar niet raken, zodat ze nog wat ruimte hebben om te rijzen.
Zet het bakblik afgedekt met folie twee uur op een warme plaats of een nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180° C en bak de kaneelbroodjes in 25-30 minuten goudbruin. Check met een breinaald of ijzeren satéstokje of het deeg volledig doorbakken is. Als de naald er proper uit komt, zijn de kaneelbroodjes klaar.
Dek de bakvorm na 20 minuten af met aluminiumfolie mocht de bovenkant te snel bruinen.
Nog even nagenieten?
KINDERKOST // Goed eten, blije kiddo’s. 10 gezonde recepten voor de Yumbox lunchbox
Inspiratie nodig voor de Yumbox van je kinderen?
Het is vaak een uitdaging om kinderen een gezonde lunch mee te geven naar school. Maar met de juiste tools en recepten kan het een stuk gemakkelijker zijn. De Yumbox Lunchbox is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je kinderen een evenwichtige maaltijd krijgen zonder gedoe. In deze blogpost delen we 10 gezonde recepten die perfect passen in de Yumbox Lunchboxen. Van kleurrijke groenten en fruit tot proteïnerijke snacks, deze recepten zullen je kinderen niet alleen voeden, maar ook enthousiast maken over hun lunch.
1. Regenboog Wrap
Ingrediënten:
Volkoren tortillawrap
Dunne plakjes komkommer
Julienne gesneden wortelen
Plakjes paprika (rood, geel of groen)
Sla
Magere plakjes kalkoen of kipfilet
Hoe te maken:
Leg de tortillawrap plat en beleg deze met een laagje sla.
Leg de plakjes kalkoen of kipfilet bovenop de sla.
Leg de plakjes komkommer, wortelen en paprika in kleurrijke rijen op de wrap.
Rol de wrap strak op en snijd in kleine rollen.
2. Appelflapjes met pindakaas dipsaus
Ingrediënten:
Appel, gesneden in partjes
Volle yoghurt
Natuurlijke pindakaas
Hoe te maken:
Meng gelijke delen volle yoghurt en natuurlijke pindakaas samen tot een gladde dipsaus.
Serveer de appelpartjes met de pindakaas dipsaus in een aparte Yumbox compartiment.
3. Groentesticks met hummus
Ingrediënten:
Wortelen, komkommers en paprikas, in reepjes gesneden
Hummus
Hoe te maken:
Snijd de groenten in reepjes en plaats ze in een Yumbox compartiment.
Voeg een portie hummus toe om te dippen.
4. Gezonde Pizza Muffins
Ingrediënten:
Volkoren English muffin, doorgesneden
Magere tomatensaus
Geraspte mozzarella kaas
Gesneden groenten naar keuze (zoals paprika, champignons, tomaten)
Hoe te maken:
Besmeer elke helft van de English muffin met een laagje tomatensaus.
Beleg met geraspte mozzarella kaas en gesneden groenten.
Bak de muffins in de oven tot de kaas gesmolten is.
5. Kleurrijke fruitspiesjes
Ingrediënten:
Vers fruit naar keuze (zoals aardbeien, druiven, ananas, kiwi, bosbessen)
Hoe te maken:
Snijd het fruit in hapklare stukjes.
Rijg de stukjes fruit aan spiesjes en leg ze in een Yumbox compartiment.
6. Bananenbrood Muffins
Ingrediënten:
Rijpe bananen, geprakt
Volkoren meel
Eieren
Honing
Bakpoeder
Kaneel
Hoe te maken:
Meng de geprakte bananen, volkoren meel, eieren, honing, bakpoeder en kaneel samen in een kom.
Verdeel het beslag in muffinvormpjes en bak in de oven tot ze goudbruin zijn.
7. Gevulde eieren
Ingrediënten:
Hardgekookte eieren
Magere Griekse yoghurt
Mosterd
Zout en peper naar smaak
Hoe te maken:
Halveer de hardgekookte eieren en verwijder de dooiers.
Meng de dooiers met magere Griekse yoghurt, mosterd, zout en peper.
Vul de eihelften met het mengsel en serveer in een Yumbox compartiment.
8. Banaan-Havermoutkoekjes
Ingrediënten:
Havermout
Rijpe bananen, geprakt
Rozijnen
Kaneel
Hoe te maken:
Meng havermout, geprakte bananen, rozijnen en kaneel samen in een kom.
Vorm kleine koekjes op een bakplaat en bak in de oven tot ze goudbruin zijn.
9. Quinoa Salade
Ingrediënten:
Gekookte quinoa
Gesneden groenten naar keuze (zoals komkommer, tomaat, paprika)
Feta kaas
Olijfolie en citroensap dressing
Hoe te maken:
Meng gekookte quinoa met gesneden groenten en feta kaas.
Breng op smaak met een dressing van olijfolie en citroensap.
10. Gezonde granola
Ingrediënten:
Havermout
Gemengde noten
Honing
Hoe te maken:
Meng havermout, gemengde noten en honing samen in een kom.
Verspreid het mengsel op een bakplaat en bak in de oven tot het goudbruin en knapperig is.
Met de Yumbox Lunchbox kun je ervoor zorgen dat je kinderen een gezonde en gevarieerde lunch meenemen naar school. Deze 10 gezonde recepten bieden een scala aan kleurrijke en voedzame opties die je in de Yumbox kunt stoppen. Van wraps en muffins tot fruitspiesjes en salades, deze recepten zullen niet alleen je kinderen enthousiast maken over hun lunch, maar ook zorgen voor een goede voedingsbalans. Dus pak je Yumbox Lunchbox en bereid deze gezonde maaltijden voor, zodat je kinderen goed eten en jij blije kiddo’s in huis hebt.
In de krant met onze hobby: CrossFit
We staan in de krant met onze hobby CrossFit! Lees er hier alles over:
Dit artikel verscheen in Het Laatste Nieuws en werd geschreven door Thomas Rosseel.
Een kind kost een huis, en daar zitten de hobby’s voor heel wat tussen. Naar aanleiding van het nieuwe schooljaar maken enkele gezinnen voor ons de jaarlijkse hobby-rekening op én geven ze hun beste tips om zo veel mogelijk te besparen. Vandaag gaan we langs bij het gezin Van Ael - Gielkens uit Puurs-Sint-Amands. De drie kinderen des huizes doen er aan crossfit, en dat blijkt best prijzig. “Maar op gezondheid mag je niet bezuinigen.”
Het goede voorbeeld
Van een complexe hobbypuzzel geen sprake ten huize Lobke en Patrick. Hun drie kinderen houden er allemaal dezelfde hobby op na: crossfit. “Niet veel mensen kennen dat, maar het is een keitoffe en allesomvattende sport. Je doet zowel aan cardiotraining, met fietsen, lopen, zwemmen en roeien, als kracht- en mobiliteitsoefeningen”, zegt Lobke. “De kinderen doen het samen met mij en dat is heel plezant. Zo geef ik als ouder ook het goede voorbeeld. Ze zien mij sporten en zien hoe goed ik me daarbij voel. Zo geraken ze zelf ook gemotiveerd om samen te sporten. Het is heel leuk om ook eens samen een work-out te doen. Dan houden we onder elkaar een competitie (lacht).”
Lobke en haar kroost gaan telkens op hetzelfde moment naar dezelfde club, de woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. “We zijn recent veranderd van club. Nu zijn we lid van CrossFit Merchtem, op een kwartiertje rijden van thuis, enkele rit vijftien kilometer. Hoeveel dat per jaar precies kost aan brandstof weet ik niet, maar dat komt er wel bij als uitgave. Anderzijds meteen ook mijn beste bespaartip voor anderen: kies een hobby uit die je kinderen allemaal samen kunnen doen. Dan hoef je je maar één keer te verplaatsen in plaats van oeverloos rond te rijden voor verschillende activiteiten. Terwijl ik train, volgen Frauke en Mil de kidslessen. Kobe doet dat ook al wat op zichzelf, via een programma van trainer Mathias, die mij ook coaching geeft.”
Chiro: 360 euro
Crossfit is niet goedkoop, zegt Lobke. “Kobe heeft een studentenabonnement, voor 60 euro per maand. De kidslessen voor Frauke en Mil kosten voor elk 30 euro per maand. De lessen gaan een heel jaar door, ook tijdens de zomervakantie. Dat is dus maal twaalf.” Een snelle rekensom leert dat een jaar crossfit voor de kinderen het gezin 1.440 euro kost. “Dat is niet min, maar we geven onze kinderen daar echt een mooi cadeau mee. Ze werken aan hun gezondheid en daar mag je niet op besparen. Voor het overige geef ik ook amper geld uit aan pakweg shoppen of op café gaan. Ik spendeer die centen dan liever aan sport.”
“Frauke heeft tot vorig jaar gedanst bij Studio 100 en dat was ook niet goedkoop: 1.000 euro per jaar. Ik zat er vaak te wachten tot de les gedaan was, omdat die locatie te ver was om tussentijds heen en weer te rijden. Ik dronk dan een koffie en Mil at een zakje chips. Daar moesten we dus ook wekelijks geld aan uitgeven. Ik ben dus best blij dat ze daar nu mee is gestopt”, lacht ze. “Frauke en Mil gaan daarnaast ook naar de Chiro. Dat kost voor elk nog eens 30 euro per jaar. Het jaarlijkse chirokamp kost gemiddeld 150 euro per kind.
Dansen: teruggeschroefd naar 250 euro
“Frauke zal nu beginnen met dansen bij Terpsichore in Puurs, één uur per week. Dat zal zo’n 250 euro per jaar kosten. Mil wou ook graag starten met voetbal, maar de lokale club blijkt vol te zitten. We zullen er dan maar volgend jaar voor kijken, want we hebben geen zin om ver te rijden naar een andere club. Ik ben eigenlijk heel blij dat we met iedereen nu gewoon dezelfde hobby beoefenen. Vroeger was ik uren per week aan het rijden voor de danslessen van Frauke. Dat mis ik allesbehalve.”
De crossfitschoenen van 120 euro en speciale handschoenen die 40 euro kostten, kreeg Kobe voor zijn verjaardag.
Lobke Gielkens
Bij crossfit komen er verder amper extra kosten kijken. “Met een gewone short en T-shirt heb je al voldoende. Voor pakweg 30 à 50 euro per outfit zijn de kinderen wel even zoet. Voor Kobe heb ik recent wel geïnvesteerd in echte crossfitschoenen. Die kostten 120 euro maar kreeg hij als verjaardagscadeau. Dat geldt ook voor de grips om aan pull-up bars te hangen. Die kostten zo’n 40 euro maar kreeg hij ook voor zijn verjaardag. We hebben er op zich niet de goedkoopste sport uit gekozen, maar voetbal kost ook veel geld. De kinderen kunnen hun sportmateriaal voor crossfit ook aan elkaar doorgeven om geld te besparen. Ze trekken elkaars kledij aan. Je hoeft het vaak dus maar één keer te kopen en dat is maar goed ook. Het leven is al duur genoeg.”
Je kan het artikel hier nalezen in Het Laatste Nieuws.
TRAVEL // Op fietsvakantie met kinderen
Op fietsvakantie met kinderen
Op avontuur met het gezin
Ben je op zoek naar een vakantie-ervaring die anders is dan de reguliere keuzes zoals een camping met entertainment of een zwemparadijs? Wat dacht je van een avontuurlijke fietsvakantie met het hele gezin? Fietsen is niet alleen een gezonde en milieuvriendelijke manier van reizen, maar het biedt ook talloze mogelijkheden om samen onvergetelijke momenten te beleven.
In dit artikel gaan we dieper in op hoe je je kunt voorbereiden op een fietsvakantie met kinderen en welke spullen essentieel zijn om mee te nemen. Ontdek hoe je de perfecte gezinsvakantie kunt creëren vol avontuur, vrijheid en quality time.
Kies de juiste bestemming
Begin met het kiezen van een bestemming die geschikt is voor fietsen met kinderen. Zoek naar gebieden met fietsvriendelijke wegen, mooie landschappen en interessante bezienswaardigheden die de nieuwsgierigheid van je kinderen zullen prikkelen. Het is ook handig om routes te kiezen met voldoende voorzieningen en plekken om pauze te nemen, zoals campings en speeltuinen.
Om je kinderen enthousiast te maken over de fietsvakantie, betrek je ze bij de planning. Bespreek de route, bekijk foto's van de bezienswaardigheden die je zult tegenkomen en laat ze meedenken over activiteiten die ze graag willen doen tijdens de reis. Door je kinderen te betrekken bij de voorbereiding, zullen ze zich meer betrokken voelen en enthousiast zijn over het avontuur dat voor hen ligt.
Plan je route
Zodra je de bestemming hebt gekozen, is het belangrijk om je route zorgvuldig te plannen. Houd rekening met de afstand die je kinderen kunnen fietsen op een dag en zorg voor voldoende tussenstops om te rusten en te verkennen. Het is handig om een mix van korte en langere etappes te plannen, zodat je kinderen niet oververmoeid raken.
Neem de juiste spullen mee
Naast de gebruikelijke vakantiebenodigdheden, zijn er enkele specifieke spullen die je moet meenemen voor een fietsvakantie met kinderen. Fietshelmen zijn absoluut noodzakelijk om de veiligheid van je kinderen te waarborgen. Zorg ervoor dat de helmen goed passen en comfortabel zijn. Vergeet ook niet om voor iedereen een goed fietsslot mee te nemen om je fietsen veilig te kunnen stallen wanneer je ze even onbeheerd achterlaat.
Maak je fietsen kindvriendelijk
Controleer voordat je vertrekt of de fietsen van je kinderen in goede staat zijn. Pas de zadelhoogte aan zodat ze comfortabel kunnen fietsen en controleer of de remmen goed werken. Zorg er ook voor dat de fietsen zijn uitgerust met stevige bagagedragers of fietstassen, zodat je alle benodigde spullen gemakkelijk kunt meenemen.
Een fietsvakantie met kinderen biedt talloze voordelen. Het is een geweldige manier om quality time door te brengen met je gezin, de natuur te verkennen en samen nieuwe avonturen te beleven. Door je goed voor te bereiden en de juiste spullen mee te nemen, kun je ervoor zorgen dat je vakantie soepel verloopt en dat je kinderen optimaal kunnen genieten. Ontdek nieuwe bestemmingen, creëer prachtige herinneringen en geniet van de vrijheid van het reizen op twee wielen. Ga op avontuur met het gezin en beleef de vakantie van je dromen!
Voor dit artikel werkte Mama Lobke samen met Fietsen op fietsen. Ik publiceer enkel merken waar ik mij goed bij voel en die 100% bij mij passen. Hoe ik tegenover samenwerkingen en advertenties staan, lees je hier.
TRAVEL // De 3 allerleukste natuurcampings voor kinderen
Op zoek naar de allerleukste natuurcampings voor kinderen? Onze 3 favoriete vind je hier!
Geef ons een tent, kampvuur en natuur en we hebben alle ingrediënten voor een heerlijk weekendje weg of een zalige natuurvakantie! Ben jij op zoek naar een handig lijstje met de mooiste natuurcampings? Deze 3 toffe campings hebben wij de afgelopen jaren al eens uitgetest (én meer dan goedgekeurd!):
Natuurcamping La Jaurie in Frankrijk
Een camping waar wij zelf de allemooiste herinneringen aan hebben, is La Jaurie in Frankrijk. Twee jaar geleden mochten wij door Corona niet naar Zweden reizen en zo kwamen wij last-minute terecht op deze zalige plek. Deze kleine boerderijcamping wordt gerund door Marcel en Madelinde, en de passie en enthousiasme voor Frankrijk straalt er gewoon af. Deze camping ligt middenin de natuur. Je hebt er een prachtig uitzicht op de bossen en je kan zelfs kamperen naast een klein riviertje (waar je kreeftjes kan vangen!) Er is ook een boomgaard, dieren lopen er rond en er zijn zelfs twee superlieve honden en een ezel.
De kampeerplaatsen op La Jaurie hebben veel ruimte. Maak je keuze uit plekken bij de moestuin, de boomgaard of bij de beek - de staanplaatsen aan het water zijn, als het weer het toelaat, perfect voor kampvuren. Daar hebben wij gestaan met onze canvastent, was een zalige plek! Hoewel dit een air naturelle camping is, zijn er alle faciliteiten die je nodig hebt voor een comfortabel verblijf, plus enkele extra's, waaronder een fornuis op zonne-energie en een zoutwaterzwembad.
2. Natuurcamping Junora in Frankrijk
Na ons verblijf bij Junora, reden wij door naar een volgende kindervriendelijke vakantiebestemming met duurzame tint, gelegen in het prachtige Parc Naturel de Millevaches in de Limousin: camping Junora! Deze natuurcamping is voor iedereen die graag buiten wil spelen, de natuur wil ontdekken en op avontuur durft te gaan. Je kan er kamperen met je eigen tent of je kan er ook een accomodatie huren.
Wat kan je er allemaal doen? Spelen in en met de natuur staat er centraal, we like! Op sommige momenten kan je er samen huttenbouwen. Wil je zelf iets organiseren? Dat kan ook! Een spelletjesavond, verstoppertje XL of een knutselactiviteit. Heerlijk! Er is ook een zwembad, een blote voetenpad, een zandbank en een XL Legotafel!
Ook in de buurt is er vanalles te doen, zo kan je naar een groot meer in de buurt rijden waar er ook vanalles te doen is. Hier gaan wij zeker nog eens terug naartoe, sowieso!
3. Vildmarkscamping Hatteboda in Zweden
Na enkele vakanties in Zweden en eentje in Noorwegen, waren we smoorverliefd op Scandinavië. Het jaar voor Corona hadden we niet zoveel zin in een rondreis en heel het gedoe, maar wilden we eens echt onthaasten en genieten van het pure Zweden. Waar kon dat beter dan op natuurcamping Hatteboda Vildmarkscamping, een ultieme tip waar ik de enige echte @kaatlaminaat nog altijd superdankbaar voor ben. (Heb zelfs even getwijfeld of ik wel het hier wel zou schrijven over deze meer dan geweldige camping want straks zit het daar helemaal volgeboekt, maar het is te schoooooon om niet te delen.) Dus…van mij voor jou: deze fantastische Zweedse kampeertip.
Heb je net als ons een hekel aan gewone drukke campings? Dan is deze camping in Urshult (Smäland) een echte aanrader voor natuurliefhebbers op zoek naar rust, want Hatteboda ligt midden in een bos. En dat mag je letterlijk nemen, je slaapt en leeft echt in een bos. Zonder elektriciteit, zonder warm water, zonder WIFI, maar je krijgt er heel wat voor terug. Twee grote meren met steigers, kano’s en bootjes en een heel groot bos waar je echt in kan verdwijnen. De Zweedse droom. Eens je hier bent geweest, wil je nergens anders meer naartoe, geloof ons.
Er zijn plekjes vlakbij het water maar dat zagen we met peuter Mil (nog) niet zitten. Toch is er vanaf de meeste kampeerplaatsen ook een prachtig uitzicht over het water. Om er helemaal in te komen is er brandhout, een zaag, bijl en kruiwagen. Zo kan je elke avond je eigen vuurtje maken of je kan ook één van de vele grillplaatsen gebruiken op de camping. Of wat dacht je van het opstoken van je eigen sauna die je gratis (!) mag gebruiken.
Warm water is er niet, maar je kan een douchezak opwarmen in de zon om toch te genieten van een warme douche (of je kan je zoals wij deden wassen in het meer met ecologische zeep). Ook de toiletten zijn de schoonste van de wereld, het geurtje moet je er wel bij nemen. Drinkwater neem je aan de handpomp en afwassen doe je in de outdoor keuken waar je eerst op een gasvuurtje water moet opwarmen. Slow living is hier echt niet moeilijk.
TRAVEL // Met Intersoc op skivakantie met kinderen in Bad Hofgastein
'Sinds wij kinderen hebben, vertrekken wij bijna jaarlijks op wintersportvakantie. Niets is ontspannender dan dat. Een hele week in de berglucht vertoeven en samen genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft. Wat heeft een drukbezet gezin meer nodig? Deze keer kozen we voor een Intersocvakantie in Bad Hofgastein in Oostenrijk als ultieme bestemming.
Met ons hoofd zitten we nog in de bergen maar met onze voetjes staan we ondertussen al weer op Belgische bodem. Jammer maar helaas, aan alle mooie liedjes komt een einde, dus ook aan het liedje van onze jaarlijkse skivakantie met onze kindjes. Benieuwd naar ons ondertussen meer dan geslaagde recept voor een keitoffe wintersportvakantie?
Skiën in de kerstvakantie: één groot kerstcadeau
Wij kiezen er ondertussen al drie jaar heel bewust voor om tijdens de kerstvakantie te gaan skiën onder ons gezin. Sinds we kinderen hebben, kregen we elk jaar in december weer het gevoel: oh nee, het is weer december, de drukste maand van het jaar met de vele feesten. En er zijn al zoveel verplichtingen tijdens de rest van het jaar. Daarom besloten we om net dan op skivakantie te gaan omdat we onszelf anders te veel stress bezorgen door te hollen van het ene feest naar het anderen, tussendoor nog cadeautjes kopen en inpakken (om nog maar te zwijgen van de ronde voor de nieuwjaarsbrieven). Heel leuk allemaal, maar wat doen we onszelf aan met al dat druk druk druk gedoe? Mogen we eens geen ‘nee’ zeggen en de feestdagen gebruiken als een moment van rust of een weekje quality-time met ons gezin? De skivakantie is ondertussen het grote kerstcadeau voor onze drie kinderen en ze vinden dat helemaal prima zo! Win-win voor iedereen. Natuurlijk hing er een gezellige kerstsfeer in het hotel en in het dorpje Bad Hofgastein. En op Kerstmis kregen we een extra aperitiefje en nog lekkerder eten dan andere dagen, alles was verpakt in een feestelijk jasje die dag. Superleuk en een herinnering voor het leven.
Intersoc, dat is een vakantie die aanvoelt als thuiskomen
Weet je wat ik echt superleuk vind aan een skivakantie in een Intersoc-hotel? Dat je als drukbezette moeder van 3 kinders echt een hele week aan niets moet denken, niet aan koken, wassen en plassen. Alleen maar aan de aan de handschoenen, mutsen, skibrillen en helmen ‘s morgens. (en ook aan wat je gaat kiezen om te eten bij het buffet, dat ook :-)).
Ondertussen weten we ook dat we echt 100% kunnen vertrouwen op enthousiaste vrijwilligers die met heel veel liefde zorgen voor onze drie kinders! En omdat we al enkele keren mee zijn geweest, beginnen we sommige vrijwilligers al beter te kennen. (wie weet dat we ooit zelf meegaan als vrijwilliger, ook dat kan). Oh ja, er is ook een dokter aanwezig in het hotel tijdens je vakantie. Erg handig als je last hebt van een kwaaltje of een ziek kindje hebt tijdens je skivakantie.
Skiën in Bad Hofgastein
We gingen elke dag skiën in het grote skigebied Bad Hofgastein waar je je als skiër echt volledig kan uitleven. Met de gratis shuttlebus ben je op 6 minuten aan het skicentrum Angertal, wij reden er elke dag met de auto naartoe. Terwijl de kinderen skilessen volgden, konden wij ons uitleven op de skipistes. ‘s Middags aten de kinderen in het restaurant aan de piste en wij genoten ergens in een bergrestaurantje van een heerlijke lunch.
Fijn om weten! Het bruisende dorpje van Bad Hofgastein heeft ook een breed scala aan activiteiten voor diegenen die niet op de latten staan: een rit met de paardenkoets door de sneeuw, winterwandelen met of zonder sneeuwrakketten, het enorme wellnessparadijs, ijsstokschieten en zelfs een wandeling bij volle maan!
Leuk om te doen: de hangbrug op de Stubnerkogel
Op de laatste skidag gingen we met z’n vijfjes naar beneden maar eerst hadden we nog iets leuks in petto, de 140 meter lange hangbrug aan de Stubnerkogel moesten we gewoon eens overlopen. De hangbrug is echt leuk om eens te doen (én je kan er een superleuke foto nemen!)
5 redenen waarom een skivakantie met Intersoc ideaal is voor een gezin met kinderen:
Wanneer je verblijft in een Intersoc hotel, kan je tijdens de gezinsperiodes je kinderen laten meegenieten van de leeftijdsgebonden kinder- en jeugdclubs. Hierdoor maken je kids snel vriendjes en kan je af en toe ook genieten van een beetje quality time met je partner, deelnemen aan skilessen of een stevige wandeling maken. Of in Bad Hofgastein gaan genieten van een namiddagje relaxen.
Je kinderen kunnen skilessen volgen bij Nederlandstalige skimonitoren
Laten we dat één van de grootste troeven vinden van een Intersocvakantie. Je kinderen leren hierdoor zo snel skiën (ja ondertussen al beter en sneller als hun mama!)Schoentjesdienst
s Avonds in het hotel is er een schoentjesdienst. Wanneer jij nog rustig iets wilt drinken in de bar, lopen er monitoren rond in het hotel die aan de deur gaan luisteren of je kindje wel goed slaapt. Is er eentje wakker? Dan komen ze jou verwittigen in de bar. Handig toch zo’n levende babyfoon?Kinderanimatie à volonté
Of het nu gaat om een après-ski-feestje, een spelletjesavond of een magische sprookjeswandeling. De animatoren van Intersoc zorgen elke dag voor een klein feestje voor je kinderen.Er is altijd een dokter in de zaal
Kindje met buikpijn-of keelpijn? Geen probleem! Er is altijd een dokter aanwezig in het hotel en dat is echt superhandig!
Wat je allemaal moet weten over Bad Hofgastein en het Astoria hotel
Wij verbleven met ons gezin in twee tweepersoonskamers in het gloednieuwe Astoria Hotel in Bad Hofgastein. We reden met de auto naar Bad Hofgastein (ongeveer 10u!) en parkeerden onze auto GRATIS op de parking van het hotel. De skipistes in BHG liggen jammer genoeg niet vlakbij het hotel. Wij reden dagelijks 10 minuten naar de skipiste met de auto, maar je kan ook perfect de bus nemen. De kindjes gingen elke dag met de bus.
In het hotel zelf is alles inclusief waardoor je vakantiebudget onder controle blijft. Wanneer je aankomt, krijg je een oplaadbare kaart waarmee je alles kan regelen én extra’s kan betalen in het hotel. Je kan bijvoorbeeld een slee huren of extra skimateriaal zoals een helm (dan moet je die niet mee sleuren). In de bar ‘s avonds moet je wel je drankjes bij betalen, maar voor de rest is er 3 keer per dag uitgebreid buffet met heel veel keuze, geloof mij!
Er is een skikliniek in het hotel waar je alle skimateriaal kan huren. De avond van je aankomst dag kan je alles gaan passen en alle skilessen regelen. Allemaal handig om dat op één plek te kunnen doen.
Oh ja, in het hotel is er gratis WIFI (overal!).
In het hotel is alles maar dan ook alles aanwezig voor baby’s en kleine kinderen denk aan babyvoeding, een speciaal kinderbuffet, babymateriaal zoals bedjes, verzorgingskussen, buggy’s, draagzakken…
De kamers zijn supercomfortabel ingericht. We hadden een ruime badkamer met grote douche, toilet, wastafel en voldoende bergruimte voor het toiletgerief. We hadden twee slaapkamers voor ons vijf! Dus...mama en papa hadden een kamper apart en de kinderen sliepen in de andere kamer naast ons mét stapelbed.
Wie verblijft in het hotel, krijgt dagelijks gratis toegang tot een enorm wellnessparadijs op 650 meter van het hotel. Wil je eens zwemmen in een verwarmd buitenluchtzwembad tussen de bergen, hier kan het! Of genieten van een echte Oostenrijkse sauna? In Sauna World kan het allemaal! Ook fijn om weten: in Family World kan je heerlijk gaan zwemmen met de kinderen en er zijn zelfs twee supercoole waterglijbanen die je niet wilt missen.
Conclusie
Wij genoten weer volop van onze jaarlijkse skivakantie. Het was weer vakantie zoals een vakantie moet zijn: zorgeloos, thuiskomen en vollenbak genieten! Merci Intersoc om ons keer op keer dat gevoel te kunnen bezorgen.
Wil je zelf eens op vakantie met Intersoc? De Intersoc-original formule vind je in Valmeinier, Zinal, Leysin, Bad Hofgastein en de nieuwste bestemming Flims.
Leuk om weten! Er zijn ook Oekkie-vakanties, hier kan je naartoe als je nog geen schoolplichtige kinderen hebt die heel graag willen skiën, scheelt een hoop in de portemonnee.
#Advertentie
Voor dit artikel werkte ik samen met Intersoc. Ik publiceer hier enkel merken/organisaties die bij ons/jou passen en waar ik zelf 100% achter sta. Ben jij zelf een bedrijf/organisatie en wil jij heel graag samenwerken? Stuur dan een mailtje en let’s talk!
TRAVEL // Op kanotocht in Zweden met 3 kinderen (inclusief hond!)
En of we zin hadden in een 7-daags kanoavontuur op de Zweedse meren! Afgelopen zomervakantie gingen wij met The Canoe Trip op vakantie met onze drie kinderen én hond. Een ongelooflijk avontuur dat je pas echt eens goed laat ontsnappen aan de dagelijkse routine en je batterijen weer volledig laat opladen in de natuur.
Zeven dagen lang peddel je helemaal zelfstandig door één van de meest ongerepte natuurgebieden van Scandinavië. Onderweg geniet je van je van unieke uitzichten en kampeer je elke avond op de mooiste eilandjes of verborgen plekjes in het bos.Dus meer is het eigenlijk niet en toch is het tegelijkertijd heel erg veel! Je krijgt van The Canoe Trip een routekaart, voldoende eten, een kookset en een survival spoedcursus. Zo ga je goed voorbereid op pad. Op de routekaart staat voor elke avond een camping of een plekje in het wild aangeduid waar je je tentjes kan opzetten en waar je de avond kan afsluiten met marshmallows boven een kampvuur. Yummie, heerlijk toch! Na zo’n vakantie besef je echt dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt om gelukkig te zijn.
Op kanotrip met ons gezin in Zweden: zo begonnen we eraan
Al het kanomateriaal dat nodig is voor de reis, krijg je mee van The Canoetrip. Ook verzorgen ze voor elke kano een kooksetje met schoonmaakmateriaal. Net voor je vertrek krijg je van de Ranger ook je foodpack, kaarten met verschillende routes én uitleg over het kooksetje. Natuurlijk hadden we op voorhand ook een handige paklijst gekregen zodat we zeker en vast goed wisten wat we allemaal bij moesten hebben om aan dit grote avontuur te beginnen. Wat ik je absoluut aanraad is om niet té veel bagage mee te nemen want alles moet in je kano passen (en ik kan je vertellen dat er met 3 kinderen én een hond niet zoveel plek meer over is). Dus hoe minder je meeneemt, hoe makkelijker het kanovaren wordt. Vergeet trouwens ook niet dat je af en toe landtransport moet doen (hebben wij met de kinderen maar één keer gedaan) en dat dit best pittig kan zijn.
Wat eet je tijdens zo’n kanovakantie?
Het moet zowat de meest gestelde vraag zijn die ze ons stelden na de kanovakantie: “Hoe hebben jullie dit in godsnaam overleefd?” Wel eerlijk, bij onze vakantie zat er ook het foodpack en toen we net aankwamen op het kamp waren we een beetje overdonderd door de hoeveelheid food dat we voorgeschoteld kregen. Je vindt hier een voorbeeld van het foodpack van afgelopen seizoen. Let op: Het foodpack van andere vakanties kan dus wel een beetje afwijken van dit voorbeeld.
Daarnaast krijgt elke kano standaard een kooksetje mee:
2 kookpotten
1 pan
1 handvat
1 fles spiritus
Stel dat die fles spiritus opgeraakt, dan kan je altijd een ranger opbellen die extra spiritus komt brengen. Geen nood dus!
En drinken? Dat doe je gewoon met je drinkbus (die je trouwens krijgt bij aankomst!) die je vult in de Zweedse meren! Het water van de meren is echt heel lekker en proper, maar je vult ze best in diep water om toch kleine vuiltjes te voorkomen.
Wat met je afval? Bij de sluizen die je passeert, zijn er grote afvalcontainers voorzien. Houd je vuil dus bij in vuilniszakken en drop je huisvuil hierin. Op het basiskamp kan je ook je vuil kwijt maar daar moet je alles sorteren en verdelen in de verschillende vuilbakken.
Onderweg en peddelen maar!
Van de aankomstdag t.e.m. dag 7 peddel je samen over de uitgestrekte meren van Zweden en kampeer je in de wildernis. Toen we net aankwamen, was ik een beetje bang dat we de weg zouden kunnen verliezen, maar nee hoor! De ranger legt je uirgebreid uit welke route(s) je eventueel kan volgen. We mogen dan wel een sportieve familie zijn, maar met drie (kleine) kinderen inclusief hond moesten we nu ook weer niet té optimistisch zijn. We kozen voor de korte route en besloten om zoveel mogelijk te genieten van de Zweedse meren én alles wat de natuur te bieden heeft. Onderweg maakten we één keer een stop in de bewoonde wereld waar we een hapje gingen eten in één van de andere basecamps en waar we even écht naar het toilet konden gaan. Want voor de rest, ja hoe ga je naar het toilet in het wild? Met een schop, putje maken én je behoefte doen in the middle of nowhere.
Slapen onder de blote sterrenhemel
Wanneer ik vandaag terugkijk op deze vakantie, begin ik spontaan te lachen want wat was het daar heerlijk! In het begin was het wat moeilijk om ons ritme te vinden maar na enkele dagen vonden we als gezin de perfecte balans tussen het aantal uren kanovaren per dag en tijd stoppen om een slaapplekje te vinden, tentjes op-en af te breken, eten voor te bereiden en af en toe eens gewoon te chillen!
Zo kozen we ervoor om eens één dagje volledig op een eiland alleen te blijven! Wanneer maak je dat mee in je leven, één dag helemaal alleen als gezin op een onbewoond eiland. Heerlijk was dat! We speelden er een bosspel, bouwden kampen, plonsten in het meer en genoten van de zon. En we vielen samen in slaap onder een blote sterrenhemel. Ja, sprookjes bestaan!
Vergeet dus vooral niet te genieten tijdens zo’n kanovakantie. Je bent baas over je eigen route en je plant alles volledig zelf. Je kan je vaarroute inkorten of als je zin hebt om eens meer te varen, er gewoon een lusje bij doen.
Sluizen: dit heb je nog nooit meegemaakt met een kano, wedden we?
We passeerden twee keer een sluis tijdens onze kanotrip. En je geloof je ogen niet want de tijd heeft hier precies echt stilgestaan. Neem je de sluis dan is er een kleine steiger voorzien om aan te meren zodat je de tol kan gaan betalen. Of de sluismeester komt tot bij jou.
Aan alle mooie liedjes komt jammer genoeg een einde
Op de laatste dag peddelden we nog enkele uren en wat een halelujahmoment bij het aankomen op het basecamp. Voor de laatste keer alles uitladen, kano’s wassen en materialen terug inleveren en time to relax.
Nog even uitrusten in het basecamp en met andere Canoe Trippers meedoen met een activiteit of spel, het kan er allemaal! En euhm…ik denk dat we nog nooit zo hard hebben genoten van een warme douche en een toilet, heerlijk was dit!
We werden ook echt verwend met een overheerlijke lokale maaltijd op het basecamp.
Conclusie?
Wij vonden deze vakantie écht een topervaring! Eentje waar we vooral hebben genoten van het samenzijn, tijd namen om echt naar elkaar te luisteren, zotte spelletjes deden onderweg, leefden op het ritme van de natuur, echt nergens anders kom je dit soort vakantie ooit tegen. Het was zo’n vakantie met een gouden randje en eentje om te koesteren en in te kaderen. Aanrader van jewelste voor families die houden van avontuur!
Heb je zelf zin gekregen in een onvergetelijke vakantie in ZWEDEN?
Boek dan net zoals ons een kanovakantie met gans je gezin via The Canoe Trip. Of Travelbase heeft nu ook vakanties helemaal gericht op families met The CANOE TRIBE - familiekanotochten in Zweden. Heb je vraagjes over deze vakantie? Laat het ons zeker weten door ons een berichtje te sturen via Instagram of een mailtje te sturen.
#Advertentie
Voor dit artikel werkte ik samen met The Canoe Trip. Ik publiceer hier enkel merken/organisaties die bij ons/jou passen en waar ik zelf 100% achter sta. Ben jij zelf een bedrijf/organisatie en wil jij heel graag samenwerken? Stuur dan een mailtje en let’s talk!